Energimærkning af både store og små ejendomme

​I forbindelse med salg af bolig er det lovpligtigt, at der udføres en energimærkning af huset. En energimærkning er med til at skabe overblik i forbindelse med hussalg, da der ligger en vurdering af husets energimæssige tilstand, og man derfor undgår, at køber står med triste overraskelser efter overtagelse af huset.

Alle energimærkninger af huse skal udføres af en certificeret energikonsulent, for på den måde er man garanteret, at rapporten er gyldig og udført korrekt. VH Consult tilbyder vores ydelser for boligejere og erhvervsdrivende i og omkring Haderslev, Kolding og Fredericia.

Hvorfor laver man energimærkning af huse?

Formålet med energimærkningen er at fremme energirenoveringen af bygninger og derved reducere varmeregningen samt at give mulige købere et reelt overblik over energiøkonomien i huset.

Energimærkning er baseret på det beregnede forbrug og vil derfor give en indikation af, hvor store udgifterne vil være i huset. Det faktiske forbrug kan dog afvige, da der er forskel på den enkeltes adfærd og forbrug af energi. Så det vil derfor afhænge af de aktuelle boligejere og deres vaner.

Hvis du f.eks. fyrer med vinduerne åbne, eller tager meget lange og varme bade, så vil det faktiske forbrug med stor sandsynlighed ligge over det beregnede forbrug.

Laver man energiforbedring, reducerer det ikke kun varmeudgiften. Besparelse af energi skåner også klimaet, og forsyningssikkerheden forbedres.

I mange tilfælde er der også en behagelig sidegevinst i form af bedre indeklima med mindre kulde og træk. Derudover indeholder energimærkningen en beskrivelse af mulighederne for efterisolering og optimering af varmeanlægget.

Vi foretager energiberegning af mange typer huse

Uanset om du er privat boligejer eller erhvervsdrivende, kan vi hjælpe dig med at udarbejde energimærkning af din ejendom, også hvis det er et sommerhus, tilbygning eller anden type fritidsbolig. Vi arbejder typisk med følgende typer ejendomme, som du kan se herunder. Derudover tilbyder vi også energiberegning til gode priser. 

Energimærkning af hus og små ejendomme

Små ejendomme er ejendomme på mindre end 500 m2 opvarmet areal, eksempelvis:

 • Enfamiliehuse
 • Stuehuse til landbrug
 • Række- og dobbelthuse
 • Etageboliger under 500 m2, uanset ejerform
  (andelsbolig, ejerlejlighed, udlejningsejendom)

Energimærkning af store ejendomme

Store ejendomme er boliger på mere end 500 m2 opvarmet areal, eksempelvis:

 • Etageboliger og rækkehuse over 500 m2, uanset ejerform.
 • (andelsbolig, ejerlejlighed, udlejningsejendom)
 • Butik, handel og kontor, mindre erhverv
 • Blandet anvendelse (bolig + erhverv)
 • Offentlige bygninger​

Hvilken energimærkning er bedst? Her er alt, du bør vide om energimærke A til G

Når en bygning energimærkes, bliver den gennemgået af en energikonsulent, der vurderer bygningens konstruktionernes isoleringsstand og på det grundlag placerer bygningen på en skala fra A2020, A2015, A2010, B, C til G, hvor A2020 udtrykker ekstra god energieffektivitet og G dårlig effektivitet.

Når man kigger på hus eller skal sælge, vil de fleste altid foretrække et hus med energimærke A, da det er den bedste klassificering, huset kan få. Hvis du er i gang med at sælge dit hus, vil energimærke A have en positiv indvirkning på salgsprisen.

Hvis dit hus har en meget sund energiøkonomi, vil salgsprisen helt naturligt også være højere. Og hvis du som køber ser på et hus med Energimærke A, bør den højere salgspris ikke skræmme dig, fordi den indikerer, at varme, el og vand er billigere i denne bolig, og derfor er boligen på den lange bane en god investering.

Da man først indførte energimærkning af huse og bygninger, var der kun én type A-mærkning. Men som tiderne har ændret sig, og man er blevet bedre til at isolere og bygge lavenergihuse, så er der kommet tre klasser af Energimærke A. De tre nye Aer er, A2010, A2015 og A2020, hvor A2020 er den bedste af de tre A-energimærkninger, dit hus eller bygning kan få.

Hyppigt stillede spørgsmål – og svar

Vi får ofte spørgsmål om vores ydelser og om detaljer vedrørende energimærkning. Finder du ikke det svar, du skal bruge, her på siden, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Hvad koster energimærkning?

Det afhænger naturligvis af husets størrelse. Når vi har flere detaljer om din opgave, udarbejder vi et tilbud til dig med en pris på din beregning.

Hvornår skal der udarbejdes et energimærke?

Vi kommer typisk ind i billedet i forbindelse med ejendomssalg.

Hvem bestiller energimærkning?

Det er ejeren/sælger der har pligten til at lade energimærkningen udføre. I Andels- og ejerlejligheder er det også ejer/bruger, der har pligten.

Hvilke virksomheder tilbyder energimærkning?

Energimærker købes hos certificerede energikonsulenter (små ejendomme). Den officielle liste kan ses på www.boligejer.dk​

Hvor længe er energimærket gyldigt?

Energimærker er gyldige i 10 år.

Få et uforpligtende tilbud

Har du yderligere spørgsmål, eller ønsker du en billig pris på din opgave? Så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os og høre mere.

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud med gode priser på energimærkning af din ejendom. Vi dækker hele Jylland og Fyn. 

Kontakt os på telefon 40 20 12 43 eller send en mail til vh@vh-consult.dk.

SKAL VI KONTAKTE DIG ?

Udfyld formularen med navn og telefonnummer,

så kontakter vi dig hurtigst muligt.​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

Vh-consult

CVR: 31406838

Adresse

Kontakt

Telefon: 40 20 12 43

E-mail: vh@vh-consult.dk