Energimærkning af parcelhuse og mindre bygninger.

Energimærkning af hus og små ejendomme:

Små ejendomme er ejendomme på mindre end 500 m2 opvarmet areal, eksempelvis:

 • Enfamiliehuse
 • Stuehuse til landbrug
 • Række- og dobbelthuse
 • Etageboliger under 500 m2, uanset ejerform.
  (andelsbolig, ejerlejlighed, udlejningsejendom)​

Hvornår skal der udarbejdes et energimærke?

Det er lovpligtigt at der foreligger et gyldigt energimærke ved salg, udlejning, fremleje og i forbindelse med færdigmelding af nyopførte bygninger.

Sælges eller udlejes ejendommen skal energimærket fremgå af annonceringen.​

Hvor længe er energimærket gyldigt?

Energimærker er gyldige i 10 år.

Hvem bestiller energimærkning?

Det er ejeren/sælger der har pligten til at lade energimærkningen udføre. I Andels- og ejerlejligheder er det også ejer/bruger, der har pligten.


Energimærker købes hos certificerede energikonsulenter (små ejendomme). Den officielle liste kan ses på www.boligejer.dk

Energimærkning af store ejendomme:

Store ejendomme er boliger på mere end 500 m2 opvarmet areal, eksempelvis:

 • Etageboliger og rækkehuse over 500 m2, uanset ejerform.
 • (andelsbolig, ejerlejlighed, udlejningsejendom)
 • Butik, handel og kontor, mindre erhverv
 • Blandet anvendelse (bolig + erhverv)
 • Offentlige bygninger​

Energimærkning af store ejendomme.

Her gælder det også at hvis ejendommen sælges eller udlejes via annoncering, så skal energimærket fremgå på annoncen.​

Er energimærkning lovpligtig?

I forbindelse med salg af bolig er det lovligtig at der udføres en energimærkning af huset. En energimærkning er med til at skabe overblik i forbindelse med hussalg, da der ligger en vurdering af husets energimæssige tilstand og man derfor undgår at køber står med triste overraskelser efter overtagelse af huset.

Alle energimærkninger af huse skal udføres af en certificeret energikonsulent, på den måde er man garanteret at rapporten er gyldig og udført korrekt.

​​

​Hvorfor laver man energimærkning af huse?

Formålet med energimærkningen er at fremme energirenoveringen af bygninger og derved reducerer varmeregningen, samt give mulige købere et reelt overblik over energiøkonomien i huset.

Energimærkning er baseret ud fra det beregnet forbrug, og vil derfor give en indikation af hvor store udgifterne vil være i huset. Det faktiske forbrug kan dog afvige, da der er forskel på den enkeltes adfærd og forbrug af energi. Så det vil derfor afhænge af de beboere der er i huset og deres vaner. 

Hvis du f.eks fyrer med vinduerne åbne eller man tager meget lange og varme bade, så vil det faktiske forbrug med stor sandsynlighed ligger over det beregnede forbrug.

Hvis man laver energiforbedring reducerer det ikke kun varmeudgiften. Besparelse af energi skåner også klimaet og forsyningssikkerheden forbedres. 

I mange tilfælde er der også en behagelig sidegevinst i form af bedre indeklima med mindre kulde og træk.

Derudover indeholder energimærkningen en beskrivelse af mulighederne for efterisolering og optimering af varmeanlægget.

Hvilken energimærkning er bedst? Energimærke A til G

Når en bygning energimærkes, bliver den gennemgået af en energikonsulent, der vurderer bygnings konstruktionernes isoleringsstand og på det grundlag placerer bygningen på en skala fra A2020, A2015, A2010, B, C til G, hvor A2020 udtrykker ekstra god energieffektivitet og G dårlig effektivitet.

Energimærke A

Når du kigger på hus eller skal sælge vil man altid foretrække et hus med energimærke A, da det er den bedste klassificering huset kan få. Hvis du er i gang med at sælge dit hus vil energimærke A have en positiv indvirkning på salgsprisen. 

Hvis dit hus har en meget sund energiøkonomi, vil salgsprisen helt naturligt også være højere. Og hvis du som køber ser på et hus med Energimærke A bør den højere salgspris ikke skræmme dig, fordi den indikere at varme, el og vand er billigere i denne bolig, og derfor vil man på den lange bane gøre en god investering.

Da man først indførte energimærkning af huse og bygninger var der kun en type A mærkning. Men som tiderne har ændret sig og man er blevet bedre til at isolere og bygge lavenergihuse, så er der kommet tre klasser af energimærke A.

De tre nye Aer er, A2010, A2015 og A2020, hvor A2020 er den bedste af de tre A energimærkninger dit hus eller bygning kan få.

​​

Få et uforpligtende tilbud

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud på energimærkning af Deres ejendom. Vi dækker hele Jylland og Fyn deriblandt Haderslev, Aaabenraa og Kolding. Kontakt os på telefon 40 20 12 43 eller send en mail til vh@vh-consult.dk.

SKAL VI KONTAKTE DIG ?

Udfyld formularen med navn og telefonnummer,

så kontakter vi dig hurtigst muligt.​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

Vh-consult

CVR: 31406838

Kontakt

Telefon: 40 20 12 43

E-mail: vh@vh-consult.dk