Trykprøvning giver overblik over utætheder i huse

Der har aldrig været så stort fokus på miljøet og energioptimering i huse, som der er i dag. Derfor er der mange der benytter sig af trykprøvning i husene, for at få et overblik over hvilke utætheder der måtte være.

Vi har mange års erfaring med Blower Door trykprøvning, og udfører prøvning i hele Jylland heriblandt Haderslev, Aabenraa og Kolding. Vi tilbyder bl.a. også energimærkning og energiberegning

Din sikkerhed for tæthed

Ifølge gældende bygningsreglement skal bygningens klimaskærm (ydervægge, loft og gulv) være så tæt, at den øvre grænse for luftskifte ikke overstiger 1,0 l/s pr. m2 opvarmet etageareal ved en trykprøvning med 50 Pa, over- eller undertryk i bygningen.


Bygningens ind-/udsivning kontrolleres med en såkaldt Blower door, som består af en nylondug, der monteres i et eksisterende dørhul, og der isættes en blæser - en såkaldt blower.

Med et avanceret computerprogram til trykprøvning laves en serie målinger af såvel overtryk som undertryk. Programmet kan herefter beregne luftskiftet i bygningen og dermed bygningens tæthed eller mangel på samme.​​

Hvornår skal der foretages Blowerdoor/ tryktest?

Byggemyndigheden skal, ifølge bygningsreglementet, kræve trykprøvning/blower door test af mindst 10% af alle ny opførte bygninger. Alle bygninger skal dog overholder tæthedskravet, uanset at der ikke kræves en test eller ej.


Selvom kommunen ikke forlanger en trykprøvning, er det en god idé, både for bygherre som for håndværkerne, at foretage den. Derved kan senere tvister om kvaliteten af bygningsarbejdet undgås.

Når huset har fået udført trykprøvning med et tilfredsstillende resultat, udarbejdes der en rapport som dokumentation overfor myndigheder og/eller en eventuel senere køber af ejendommen.

Få et tilbud på trykprøvning

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om hvad vi kan gøre for dig og din bolig, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. 

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud på trykprøvning og blower door test af Deres nye bygning. Ring til os på telefon 40 20 12 43 eller send en mail til vh@vh-consult.dk. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

SKAL VI KONTAKTE DIG ?

Udfyld formularen med navn og telefonnummer,

så kontakter vi dig hurtigst muligt.​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainformation

Vh-consult

CVR: 31406838

Adresse

Kontakt

Telefon: 40 20 12 43

E-mail: vh@vh-consult.dk